Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Grate var bäste svensk som femma i sprintkvalet vid världscupen i Ulricehamn på lördagsförmiddagen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Marcus Grate var bäste svensk som femma i sprintkvalet vid världscupen i Ulricehamn på lördagsförmiddagen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Grate femma på sprintkvalet i Ulricehamn

IFK Umeås Marcus Grate var snabbast av de svenska herrarna på sprintkvalet vid världscupen i Ulricehamn på lördagsförmiddagen. Grate hade femte tid och var 2,44 sekunder bakom finländaren Joni Mäki som var kvalsnabbast.

Vidare till kvartsfinal gick också Oskar Svensson med 17:e kvaltid och Erik Silfver som siste man med 30:e tid.

Johan Häggström, som startade förtst i kvalet, åkte på 15 sekunders tillägg för att ha startat för tidigt. Därmed var dagen förstörd för Häggström.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...