Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rikard Grip blir sportchef i en svensk olympisk offensiv mot OS 2026 där målet är 20 medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Rikard Grip blir sportchef i en svensk olympisk offensiv mot OS 2026 där målet är 20 medaljer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Grip och Pichler får nyckelroller i OS-satsning mot 2026

Rikard Grip och Wolfgang Pichler får nyckelroller när Sveriges olympiska kommitté satsar på ett historiskt svenskt medaljregn i vinter-OS 2026

– Det är en olympisk offensiv med satsning mot 2026. Det är hög tid att vi gör ett antal saker för att stärka toppidrotten och gör det vi kan tillsammans med olympiska och paralympiska grenarna, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK på en pressträff enligt TT.

Målet är att 20 medaljer ska bärgas 2026 i Milano-Cortina. Det är sex fler än vid OS i Pyeongchang 2018 och fem fler än OS i Sotji, som var Sveriges mest framgångsrika vinter-OS någonsin med 15 medaljer.

Den före chefen för längdlandslaget Rikard Grip får den nya titeln sportchef med övergripande ansvar för förberedelser. Grips anställs på 100 procent.

Wolfgang Pichler kommer att ansvara för talangutvecklingen för alla vintersporter. Pichlers anställning är på deltid.

 

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...