Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.
Stockholms rullskidsprint - Dagges Dubbel, avgjordes på lördagen och här ser vi samtliga segrare. FOTO: Nacka Värmdö SK.

Hårda kamper på Stockholms rullskidsprint

Stockholms rullskidsprint, tillika öppet DM, har avgjordes på lördagen i södra Stockholm. Tävlingen går också under namnet Dagges Dubbel, efter skidledaren Dag ”Dagge” Svensson.
– Med Dagges Dubbel erbjuder vi en kompakt och annorlunda rullskidtävling för åkare i alla åldrar, säger tävlingsledaren Olof Ekberg från arrangerande Nacka Värmdö SK.

Del ett i tävlingen avgjordes i fri stil på sprintovalen vid Gubbängens IP och del två i ett backrace i klassisk stil vid närliggande Högdalstoppen.

– I år vände vi oss till flera skidgymnasier med inbjudan och glädjande nog skickade Mora skidgymnasium en minibuss med elever. Det var en upplevelse inte minst för de yngre i distriktet att få se de här åkarna tävla och med tanke på det växande skidintresset i Stockholm är det bra för skidgymnasier att göra lite PR för sina verksamheter, säger Olof Ekberg.

I flera klasser blev kampen om slutsegern hård. I D17-39 lyckades Erica Lavén, Täby IS, vinna före sin klubbkompis Tove Karlsson och i H17-39 var det en kamp till sista stavtag innan Johan Ekberg, Nacka Värmdö Skidklubb lyckades pressa sig förbi Truls Gisselman, Rehns BK.

Övriga klassegrare: Alva Widegren, Mälarö SOK i D 13-14, Noomi Zeffer, Mälarö SOK i D 9-10, Erik Nederheim, Täby IS SK i H 13-14, Lars Martinsson, Nacka Värmdö SK i H 40 och Gustav Eggöy, Huddinge SK i H 9-10.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...