Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I vinter kommer Calle Halfvarsson att representera moderklubben Sågmyra SK. Första tävlingen i den röd-blå dressen blir vid säsongspremiären i Bruksvallarna i slutet på november. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.
I vinter kommer Calle Halfvarsson att representera moderklubben Sågmyra SK. Första tävlingen i den röd-blå dressen blir vid säsongspremiären i Bruksvallarna i slutet på november. FOTO: Linus Trygg/Längd.se.

Halfvarsson om klubbytet till moderklubben

När Svenska Skidförbundet för en dryg vecka sedan presenterade en lista över klubbövergångar landslagets Calle Halfvarsson med på listan med ny klubbadress - moderklubben Sågmyra SK.
Nu berättar Calle för Dalarnas Tidningar om varför han lämnar elitklubben Falun Borlänge SK.
– Jag har alltid velat komma tillbaka till Sågmyra SK och att kunna göra det när jag fortfarande har i världstoppen att göra och inte är en avdankad 45-åring, säger Halfvarsson till dt.se.

Som junior lämnade Calle Sågmyra för IFK Mora sedan valde Calle att byta till Falun Borlänge efter några år. Men att Calle skulle gå tillbaka till moderklubben under elitkarriären har funnits som en plan hela tiden.

– Redan 2006, när Calle lämnade oss för IFK Mora, sa han att "när jag får tillräckligt mycket egna sponsorer så kommer jag tillbaka till Sågmyra". Det är inte så att vi har tjatat på Calle, inte alls, men i juni tog Calle första kontakten med mig om klubbytet och på den vägen är det, säger Mats Hellberg till dt.se. Hellberg som är mångårig ordförande i klubben och numera sekreterare.

– Jag vill tillbaka till Sågmyra när jag fortfarande har i världstoppen att göra och nu hoppas jag kunna ta SM-medaljer och helst då guld i Sågmyras färger. Dessutom hoppas jag att jag kan hjälpa klubben att växa och att det med mig i klubben även kanske kan inbringa lite nya sponsorer som gynnar de yngre åkarna, berättar Calle för dt.se.

Calle har fått många positiva reaktioner sedan övergången blev officiell.

– Jag har fått höra mycket positivt när jag varit ute och tränat här hemma och även inom landslaget tycker man det är roligt att jag gått tillbaka till Sågmyra. Vi får väl se om jag startat en trend i landslaget så att fler åkare går till mindre klubbar.

Dalarnas Tidningar frågar också Calle hur man reagerat på klubbytet i Falun Borlänge SK som härmed tappar sin vassaste åkare.

– Det har fungerat jättebra och det är inte några hard feelings mellan oss, berättar Halfvarsson.

Läs hela artikeln hos dt.se här.

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...