Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johnsrud Sundby, Hamilton och Harvey på pallen i Lenzerheide. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Johnsrud Sundby, Hamilton och Harvey på pallen i Lenzerheide. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Halfvarsson sexa i Lenzerheide

Calle Halfvarsson gick till final igen efter imponerade körning i schweiziska Lenzerheide.
Finalen blev dock inte optimal för Calle som stördes när slutlige tvåan Harvey klev på trugan. Vann gjorde amerikanen Simeon Hamilton.

I kvartsfinalen såg Calle mycket stark ut när han vann före Petter Northug. I semifinalen fick han återigen möta Northug som blev utslagen på sin tredjeplats.
Halfvarsson vann före Finn Hågen Krogh och med Northug som trea.

I finalen var Calle på väg upp i fältet på andra varvet när Alex Harvey klev på staven. Det störde Calle en del som såg ut att ge upp vid pauseringen av sista krönet innan upploppet.

Ytterligare två bra svenska insatser av Jens Eriksson och Carl Quicklund. Jens blev fyra i sin kvart och Carl femma. De slutade på 17:e respektive 25:e plats.

Finalen vann Simeon Hamilton som imponerade från prologen, där han var snabbast. Alex Harvey kom snabbt på upploppet och snöt andraplatsen. Kanadensaren befäste därmed totalledningen i touren.

Överraskande trea i finalen blev Martin Johnsrud Sundby som gått från klarhet till klarhet som sprinter. Sundby lär vara het för totalsegern i Tour de Ski nu.

För svensk del ser det mycket fint ut i totalen med Halfvarsson som tvåa och Jens Eriksson som femma. Inspirerande utgångsläge för dalkarlarna inför morgondagens klassiska masstart.

Ett lopp där vi också lär få se Daniel Richardsson och Anders Södergren i andra positioner än i de inledande sprintloppen.

Övriga svenska placeringar:
Martin Johansson 55
Gustav Eriksson 61
Daniel Richardsson 71
Anders Södergren 92

Kompletta resultat här.

Totaställning touren här.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...