Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson imponerade vid dagens Tour de Ski-sprint i Oberhof. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Calle Halfvarsson imponerade vid dagens Tour de Ski-sprint i Oberhof. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Halfvarsson tog dagens andra svenska seger

Hanna Eriksson var snabbast i damernas fristilssprint i Oberhof. Calle Halfvarsson ville inte vara sämre och spurtade även han till sig en seger. "Det här stärker självförtroendet inför OS" sa Calle till SVT efter loppet. Jens Eriksson tog sig även han till final och slutade fyra.

Tre svenska herrar tog sig vidare från kvalet i dagens fristilssprint. Carl Qvicklund och Calle Halfvarsson åkte tillsammans i en en kvartsfinal där Halvarsson vann knappt före Petter Northug. Qvicklund föll oturligt i starten och hade inget att sätta emot på upploppet.

Gårdagens succéman Jens Eriksson visade åter igen fin form och vann även han sin kvartsfinal.

De båda svenskarna möttes i den första semifinalen som även den vanns av Halfvarsson. Eriksson spurtade med Sundby och Pellegrino om andraplatsen och tog sig till slut vidare på tid.

Finalen liknade damernas där tyskarna Wenzl och Eisenlauer körde hårt till en början. Tyskarna hade precis som svenskarna bra skidor i snöfallet men ingen kunde stoppa Calle Halfvarsson som körde urstarkt på slutet. Pellegrino knep andraplaten före Sundby .

Efter dagens insatser ligger nu Halfvarsson på en andraplats i touren efter Alex Harvey. Även Eriksson klättrade i sammandraget och ligger fyra.

Övriga svenska placeringar:
Carl Qvicklund 25
Gustav Eriksson 58
Martin Johansson 60
Daniel Richardsson 63
Anders Södergren 68

Fullständiga resultat finns här

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...