Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Eriksson, här under OS i Sotji, har gjort comeback efter stressfrakturen i ryggen hon ådrog sig förra hösten. FOTO: NordicFocus.

Hanna Eriksson, här under OS i Sotji, har gjort comeback efter stressfrakturen i ryggen hon ådrog sig förra hösten. FOTO: NordicFocus.

Hanna Eriksson har gjort comeback

Hanna Eriksson hade VM i Falun som mål förra vintern men stoppades av en stressfraktur i ryggen och tvingades till lång vila.
Nu har Hanna gjort comeback. I fredags kväll blev hon tvåa på Südtirol Moonlight Classic.

Tävlingen, som arrangerades för tionde gången, gick på hög höjd i Seiser Alm, 1800-1950 meter över havet. Sträckan var 15 kilometer på en relativt kuperad bana i månsken med pannlampa.
På grund av snöbrist kortades huvudklassen från 30 till 15 kilometer.

Hanna som inte tävlat sen OS-säsongen 2013-2014 (vad vi känner till). Då var hon med i svenska OS-truppen och åkte sprinten där hon dock inte gick vidare från kvalet. Den säsongen vann hon sprinten i Oberhof under Tour de Ski.

Hanna var 39 sekunder bakom segrande italienskan Caterina Ganz. Men före åkare som till exempel Valentina Shevchenko och Antonella Confortola som blev fyra och femma.

Herrklassen i Moonlight Classic åkte också 15 kilometer och här vann Stanislav Rezac före Giorgio Di Centa.

Startfältet bestod av elit såväl som av glada semesterfirare från 13 länder som är i Italien inför bland annat Marcialonga.

Arrangemanget avslutades med skidfest inkluderande storslagen prisutdelning, dans till levande türolerorkester, bratwurst samt gubbar i roliga hattar.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.