Hanna Eriksson, här under OS i Sotji, har gjort comeback efter stressfrakturen i ryggen hon ådrog sig förra hösten. FOTO: NordicFocus.

Hanna Eriksson, här under OS i Sotji, har gjort comeback efter stressfrakturen i ryggen hon ådrog sig förra hösten. FOTO: NordicFocus.

Hanna Eriksson har gjort comeback

Hanna Eriksson hade VM i Falun som mål förra vintern men stoppades av en stressfraktur i ryggen och tvingades till lång vila.
Nu har Hanna gjort comeback. I fredags kväll blev hon tvåa på Südtirol Moonlight Classic.

Tävlingen, som arrangerades för tionde gången, gick på hög höjd i Seiser Alm, 1800-1950 meter över havet. Sträckan var 15 kilometer på en relativt kuperad bana i månsken med pannlampa.
På grund av snöbrist kortades huvudklassen från 30 till 15 kilometer.

Hanna som inte tävlat sen OS-säsongen 2013-2014 (vad vi känner till). Då var hon med i svenska OS-truppen och åkte sprinten där hon dock inte gick vidare från kvalet. Den säsongen vann hon sprinten i Oberhof under Tour de Ski.

Hanna var 39 sekunder bakom segrande italienskan Caterina Ganz. Men före åkare som till exempel Valentina Shevchenko och Antonella Confortola som blev fyra och femma.

Herrklassen i Moonlight Classic åkte också 15 kilometer och här vann Stanislav Rezac före Giorgio Di Centa.

Startfältet bestod av elit såväl som av glada semesterfirare från 13 länder som är i Italien inför bland annat Marcialonga.

Arrangemanget avslutades med skidfest inkluderande storslagen prisutdelning, dans till levande türolerorkester, bratwurst samt gubbar i roliga hattar.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.
Peppe Femling fick en mardrömsstart på stafetten i Antholz med tre straffrundor. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Frankrike före Norge – Sverige hopplöst efter

Peppe Femling åkte första sträckan för Sverige på skidskyttestafetten i Antholz och det blev en mardrömsstart. Med tre straffrundor var dagen förstörd för det svenska laget. – Helt bedrövligt. Formen...