Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Alex Harvey, här under femmilen i Holmenkollen förra helgen, vann världscupsprinten hemma i Quebec. FOTO: Rolf Zetterberg.

Alex Harvey, här under femmilen i Holmenkollen förra helgen, vann världscupsprinten hemma i Quebec. FOTO: Rolf Zetterberg.

Harvey lycklig vinnare hemma i Quebec

Alex Harvey flög fram till seger på världscupsprinten i Quebec på fredagskvällen svensk tid.
I finalen gav han inte Finn Hågen Krogh, som var den ende som kunde utmana, någon chans på upploppet.
Teodor Peterson blev bäst placerad av svenskarna som 22:a.

Harvey kunde njuta efter segern på hemmaplan i Quebec inför en entusiastisk hemmapublik. Publikstödet såg ut att ge kanadensaren vingar.

Efter VM-segern på femmilen i Lahtis och sjätteplatsen på femmilen i Holmenkollen så borde kanske Alex vara något utmatad. Men så var inte fallet. Istället visade Harvey fantastisk speed. Kanadensaren känns som vinterns mest kompletta herråkare.

Fyra svenskar tog sig vidare från kvalet. Men för Viktor Thorn, Teodor Peterson, Marcus Hellner och Emil Jönsson tog det sen slut i kvartsfinalheaten. De svenska killarna slutade där näst sist eller sist.

Dock så alla fyra alerta ut och var aktiva i kvartsfinalerna. De hade dock svårt att komma fram och hitta rätt positioner i slutet av heaten.

Johannes Hösflot Kläbo klarade inte att gå till final. Han blev fyra i semifinalen. Men 20-åringen tog hem slutsegern i sprintvärldscupen före Federico Pellegrino. Den italienska världsmästaren klarade inte heller han final idag utan slutade sjua, placeringen före Kläbo.

Resultat
Världscupen Quebec
Sprint fri stil
Herrar

1. Alex Harvey
2. Finn Hågen Krogh
3. Richard Jouve
4. Simeon Hamilton
5. Sindre Björnestad Skar
6. Lucas Chanavat

22. Tedor Peterson
23. Emil Jönsson
25. Viktor Thorn
26. Marcus Hellner

32. Martin Johansson

Komplett resultat finns här.

Slutställning sprintvärldscupen.

Senaste nyheterna

Det blev en snabb vändning i läget med karantän för det norska laget Ruka. Nu är man ur karantän och tillåts tävla i världscuppremiären sedan tränare Eirik Myhr Nossum konstaterats frisk. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Nytt besked: norske tränarens kontrollprov negativt

På torsdagsmorgonen kom beskedet att norske tränaren Eirik Myhr Nossum testats positivt för coronaviruset vid ankomst till Ruka. Nu visar ett kontrollprov att Nossum är frisk och de norska åkarna kan ...
Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...