Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Efter tre år i USA kommer Hedda Bångman hem till Sverige och nu väntar satsning på långlopp i Team Nordic Athlete.
Efter tre år i USA kommer Hedda Bångman hem till Sverige och nu väntar satsning på långlopp i Team Nordic Athlete.

Hedda Bångman satsar på långlopp i Team Nordic Athlete

Efter tre år i USA vänder Offerdals SK:s Hedda Bångman hem till Sverige. Nu väntar en satsning på långlopp och Visma Ski Classics i Team Nordic Athlete.
– Jag är otroligt inspirerad och motiverad till att gå all in och se hur bra jag kan bli i långlopp. Samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften och jag vet att det kommer krävas ett hårt arbete, säger Hedda i ett pressmeddelande från teamet.

Hedda var en stor ungdoms- och juniortalang och gjorde världscupdebut redan som 20-åring och tog plats i utvecklingslandslaget. Efter en del motgångar så valde hon att flytta till USA för studier och träning vid University of Colorado Boulder.

Under åren i USA har Hedda gjort flera fina resultat. Bland annat blev hon amerikansk mästare på 20 kilometer 2018.

Nu väntar dock en satsning på Visma Ski Classics och Hedda blir lagkompis med Linn Sömskar som nyligen presenterades som åkare i nya finska Team Nordic Athlete.

– Jag har varit sugen på långlopp en längre tid och när jag välkomnades av Nordic Athlete kände jag bara, ”Yes!, vad kul det här ska bli, säger Hedda.

– Jag är övertygad om att Nordic Athlete kan ge mig de förutsättningarna som krävs för att jag ska kunna nå min fulla potential. En av teamets grundvärderingar är att ha bra team spirit och att hjälpa varandra vilket jag tror är en viktig nyckel till framgång, fortsätter hon.

Bångman landar i Sverige runt 12 juni och ansluter sig direkt till teamets första sammankomst på Idre Fjäll.

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.