Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Hellner trivs på hemmaplan, Hellnerstadion i Gällivare. Foto: NordicFocus

Marcus Hellner trivs på hemmaplan, Hellnerstadion i Gällivare. Foto: NordicFocus

Hellner kör Team Sportia Cup på Hellnerstadion. Eventuellt också Kalla

Till helgen är det världscup i tyska Düsseldorf, men det är i sprint och landslaget skickar dit mest sprintspecialister. Det öppnar för chansen att se våra distansåkar-världsstjärnor på hemmaplan i svenska cupen Team Sportia Cup. Marcus Hellner är redan klar för helgen i Gällivare.

Marcus Hellner, tävlande för Gellivare skidallians befinner sig hemma i Norrbotten och laddar upp inför tävlingarna i Davos och senare Tour De Ski och då passar han på att köra Team Sportia Cup på Hellnerstadion. Arrangörerna hoppas även få Charlotte Kalla på plats, berättas i ett pressmeddelande. Både Marcus och Charlotte bodde under gymnasietiden i Gällivare och pluggade på skidgymnasiet där.

Öppningshelgen i Team Sportia Cup, som alltså blev flyttat från Boden till Gällivare kommer även i övrigt ha mycket starka startfält. På damsidan har Jennie Öberg (Piteå), Sara Lindborg (Östersund), Lisa Larsen (Sundbyberg) och Jenny Hansson (Östersund) redan kört världscuptävlingar i år och svenska mästarinnan i sprint, Magdalena Pajala (Piteå) är även hon anmäld.

På herrsidan möts Hellner av åkare som till exempel regerande Vasaloppssegraren Jörgen Brink. Fredrik Jonsson, som körde världscupen i Kuusamo blir också klart intressant.

Programmet för helgen innebär sprint på lördagen och 10 km klassiskt för både damer och herrar på söndagen. Arrangörerna i Gällivare planerar att köra en 3,75 km slinga och under måndagen hade man -11 grader, så snötillverkningen går för fullt.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...