Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ROBIN BRYNTESSON byter till Fischer. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

ROBIN BRYNTESSON byter till Fischer. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Hellner och Bryntesson byter till Fischer i vinter

Både Marcus Hellner och Robin Bryntesson kommer att åka på Fischer skidor kommande säsong.
- Nu är vi ett mycket bra gäng i Sverige, säger Lasse “Blixten” Jonsson på Fischer, som givetvis är oerhörd nöjd med de båda nyförvärven.

- Vi har framtiden i svensk skidåkning genom Emil Jönsson, Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Robin Bryntesson. Både Hellner och Bryntesson kan bli stora överraskningar för flera vid VM i Liberec i februari, säger Lasse.
- I tillägg är har vi ju också bra möjligheter med det “gamla gardet” med Mathias och Thobias Fredriksson samt Anders Södergren.
Visst har Fischer roffat åt sig många bra åkare.
Marcus Hellner åkte Atomic förra säsongen och Robin Bryntesson var på Madshus.
- Det är ju perfekt att ha alla dessa starka åkare på vårt märke. Om nu till exempel Bryntesson skulle gå till en VM-final så kan han möjligen välja material från flera åkare som har bra skidor, säger Lasse Jonsson.

Toppnamn till Rossignol

Det har varit en del byten på skidmarknaden i sommar, mest utomlands. I Tyskland går till exempel både Tobias Angerer och Jens Filbrich över till Rossignol.
Samtidigt är det också en ekonomisk besvärlig situation för flera av skidmärken då förra vintern inte alls gav den försäljning som man hade hoppats på.
- Det är svårare för åkarna att tjäna pengar på kontrakten nu. Men om man presterar bra resultat så finns ju möjligheterna, säger Lasse Jonsson, som också understryker att det är hårdare tider för dom aktiva nu.
Men Fischer sitter alltså nu med de flesta av de bästa svenska åkarna:
Charlotte Kalla, Emil Jönsson, Robin Bryntesson, Marcus Hellner, Mathias Fredriksson, Thobias Fredriksson och Anders Södergren för att nämna några.
Om det blir några svenska VM-medaljer i vinter så är det mycket stor chans att någon av dessa åkare är inblandade…

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...