Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hellner vs Northug duellen på Rullskidor

Hellner och Northug till duell i Sunne

För en tid sedan möttes Hellner och Northug inför en fullsatt friidrottsarena i Oslo och snart händer detsamma i Stockholm. Däremellan möts de två dock någonstans mittemellan, i Värmländska Sunne som hoppas på storpublik.

Northug och Hellner gör upp tillsammans med kamrater i svenska och norska skidlandslagen om vem som är bäst på rullskidor - den 2 juli i Sunne. Banan är 1,5-2 kilometer lång och går i centrala Sunne, med start vid Frykensundet och mål i backen upp mot rosa Slottet.

Samma dag i Sunne pågår Vattenlandet cup i fotboll med 74 lag, de nationella hästhoppningstävlingarna i Sunne Grand Prix, hundutställning i Rottneros park, Antik- och samlarmässa på Sundsbergs gård och Västanå teaters föreställning i Berättarladan. Det bäddar för en riktig folkfest i Sunne. - Det ska kännas att det händer mycket i Sunne. Det finns något för hela familjen.

–Vi tror att det kan komma 15-20 000 personer, säger arenaansvarige i Sunne kommun, Lars-Erik Dahlström. Det blir också musik och underhållning vid Frejabryggan för att höja stämningen under rullskidtävlingen. Hela tillställningen är gratis för åskådarna. Sponsorer ser till att arrangemanget kan genomföras. Initiativtagare till rullskidtävlingen är Inge Bråten, tidigare tränare för landslagen på skidor i Sverige och Norge.

– Skidåkarna vill ha lite konkurrens även på sommaren. Svenska skidlandslaget är på träningsläger i Torsby och vi är nära norska gränsen. Det passar perfekt att lägga en tävling i Sunne, som jag tycker är väldigt fint och passar perfekt för det här, säger Inge Bråten. Han ser fram emot att fajten mellan Sverige och Norge på rullskidor ska bli en årlig händelse i Sunne.

Senaste nyheterna