Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Hellner med en Alpina och en Salomon i Torsby Skidtunnel i början på augusti. FOTO: Johan Trygg.
Marcus Hellner med en Alpina och en Salomon i Torsby Skidtunnel i början på augusti. FOTO: Johan Trygg.

Hellner på Alpina och Rottefella

Efter lång testning sedan i våras är det nu officiellt att Marcus Hellner bytt skidsko och bindning.
Nu är det Alpina och Rottefella som gäller för Marcus.
– Det är ett stort beslut under ett OS-år men det är väl genomtänkt och känns helrätt, säger Hellner i ett pressmeddelande.

De uppmärksamme har kunnat notera att Marcus kört med röda skidskor på bilder på landslagets läger under hösten. När Längd.se träffade Marcus i tunneln i Torsby i början på augusti så åkte han med Salomon på en fot och Alpina på en.
Då var det dock inte något som Marcus ville kommentera.

Men nu är det alltså klart. Hellner kör därmed på samma utrustning som till exempel Johan Olsson och Petter Northug rakt över hela linjen.

– Jag behövde göra en förändring och så här långt känns det väldigt bra. Direkt efter säsongen har jag testat Alpina och jag fick rätt känsla på en gång för den nya skon och bindningen. Skären i skate känns renare och bättre. I klassiskt blir det ett rejält fäste utan att jag behöver trycka på så mycket, förklarar Hellner.

Siste nyheter

Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare. I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i...
petter_podcast

Podcast med Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics poddcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppsvinnaren Petter Eliassen. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar. I intervjun berättar Petter bland ann...