www.langd.se

Marcus Hellner med en Alpina och en Salomon i Torsby Skidtunnel i början på augusti. FOTO: Johan Trygg.
Marcus Hellner med en Alpina och en Salomon i Torsby Skidtunnel i början på augusti. FOTO: Johan Trygg.

Hellner på Alpina och Rottefella

Efter lång testning sedan i våras är det nu officiellt att Marcus Hellner bytt skidsko och bindning.
Nu är det Alpina och Rottefella som gäller för Marcus.
– Det är ett stort beslut under ett OS-år men det är väl genomtänkt och känns helrätt, säger Hellner i ett pressmeddelande.

De uppmärksamme har kunnat notera att Marcus kört med röda skidskor på bilder på landslagets läger under hösten. När Längd.se träffade Marcus i tunneln i Torsby i början på augusti så åkte han med Salomon på en fot och Alpina på en.
Då var det dock inte något som Marcus ville kommentera.

Men nu är det alltså klart. Hellner kör därmed på samma utrustning som till exempel Johan Olsson och Petter Northug rakt över hela linjen.

– Jag behövde göra en förändring och så här långt känns det väldigt bra. Direkt efter säsongen har jag testat Alpina och jag fick rätt känsla på en gång för den nya skon och bindningen. Skären i skate känns renare och bättre. I klassiskt blir det ett rejält fäste utan att jag behöver trycka på så mycket, förklarar Hellner.

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...