Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Magdalena Pajala mot seger före klubbkompisen Mia Eriksson. FOTO: Lars Olov Pajala.
Magdalena Pajala mot seger före klubbkompisen Mia Eriksson. FOTO: Lars Olov Pajala.

Historien upprepade sig i Piteå

Det blev nästan en repris på fjolåret i dagens BDX-sprint. Segrarna i seniorklasserna hette åter igen Magdalena Pajala och Johan Westerlund.
Vädret var ungeför samma någon plusgrad och till att börja med lätt regn.

– Ett stort tack till BDX som gjort det möjligt att komma på tidig snö och för att de skapat bästa tänkbara förutsättningarna. Banchefen Lars-Olov Pajala hade lyckats få till en krävande och teknikskt utmanande banan som blev rejält utslagsgivande, skriver arrangerande Strömnäs GIF i ett pressmeddelande.

Tävlingen bjöd på en hel del dramatik redan från start då först startande Johan Westerlund tappade skidan. Det blev även några spektakulära fall och spurter som målkameran fick avgöra.
– Vi riktar ett stort till alla funktionärer, BDX, Team Sportia som prissponsor, Café sjö och snö, aktiva, ledare och publik. Nu är säsongen igång, meddelar arrangören.

Resultat prolog
H19-21 resultat heatstege
H17-18 resultat heatstege
D19-21 resultat heatstege

final19-21.jpg
Johan Westerlund, längst till vänster upprepade segern i BDX-sprinten från i fjol. FOTO: Jocke Persson.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...