Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Johnsrud Sundby rullar in som etta på Blink Classics strax före Simen Hegstad Krüger. FOTO: Örjan Dalseth.
Martin Johnsrud Sundby rullar in som etta på Blink Classics strax före Simen Hegstad Krüger. FOTO: Örjan Dalseth.

Holmberg stark elva på Blink Classic

Martin Johnsrud Sundby vann Blink Classic över 60 kilometer på onsdagen i en tät fight med Simen Hegstad Krüger.
Team Sernekes nyförvärv, IFK Mora-åkaren Andreas Holmberg, var med i klungspurten om plats fyra till 14 och slutade elva i det tuffa startfältet.

Johnsrud Sundby vann 2,6 sekunder före Krüger och Iivo Niskanen på tredje plats var dryga halvminuten bakom tätduon.

Andreas Holmberg var med i den stora klunga som mådde målet drygt två minuter bakom tätduon. Där spurtade han in som elva i gänget med idel meriterade åkare.
Andreas var tre sekunder bakom Sergey Ustiugov som vann klungspurten men precis före åkare som Sjur Röthe och Sergey Turyshev.

Jens Burman var andre svensk som 20:e man sex och en halv minut bakom Sundby. Markus Jönsson, Tranemo IF blev 35:a och Oskar Kardin, Team Santander, slutade 46:a.

I damklassen vann Astrid Öyre Slind, Team United Bakeries klart före Team Santanders Kari Vikhagen Gjeitnes. Maria Gräfnings och Sara Lindborg blev sjua och åtta men var åtta respektive tolv minuter bakom Slind.

Resultat Blink Classic herrar

Resultat Blink Classic damer

 

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.