Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Mora SK vann dubbelt. Här går segerlaget i mål med Victor Gustafsson, Stina Nilsson, Julia Dahl och Anders Solin. FOTO: Johan Trygg.
IFK Mora SK vann dubbelt. Här går segerlaget i mål med Victor Gustafsson, Stina Nilsson, Julia Dahl och Anders Solin. FOTO: Johan Trygg.

IFK Mora vann slaget om Dalarna

Den prestigefyllda kampen mellan IFK Mora SK och Falun-Borlänge SK på gågatan i Mora slutade med dubbel hemmaseger.
I den helt avgörande skidtävlingen på fyrmanna-skidor visade det sig att mora-åkarna hanterade det svåra underlaget bäst.

Det blev en hård och spännande kamp mellan de två dala-antagonisterna på gågatan i Mora på lördagen. Femkampen mellan de två klubbarna följdes också av en stor publik.

Efter fyra grenar var ställningen helt jämn mellan de fyra lagen. Alla hade lyckats skrapa ihop sju poäng och istället för jaktstart blev det gemensam start på fyrmanna-skidor. Här var det de båda mora-lagen som kunde samarbeta bäst och tog en klar dubbelseger.

Två av de stora dragplåstren i till evenemanget fick tyvärr lämna återbud. Anna Haag hade insjuknat och Emil Jönsson har haft sjukdomsproblem i flera veckor.

– Anna verkar ha fått samma som Emil. De har varit i kontakt med landslagsläkaren "Pliggen" Andersson och ska ta fem dagar med helvila, berättar Erik "Ekan" Svensson från IFK Mora SK.

Två andra VM-åkare från i vintras var dock med i lördagens kamp. Stina Nilsson var med i det segrande mora-laget medans Calle Halfvarsson fick nöja sig med att ingå i det av Falun-Borlänges lag som blev trea.

calle_jocke.jpg
Calle Halfvarsson blev trea med sitt lag. Men han fick i alla fall nöjet att slå ner förre klubbkamraten Joakim Engström från stången. FOTO: Johan Trygg.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...