Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En hel del specialregler kommer att gälla för vinterns tävlingar i Volkswagen cup och Bauhaus cup. FOTO: Svenska skidförbundet.

En hel del specialregler kommer att gälla för vinterns tävlingar i Volkswagen cup och Bauhaus cup. FOTO: Svenska skidförbundet.

Inbjudningar klara till Volkswagen cup och Bauhaus cup

Svenska skidförbundets tävlingsprogramgrupp för längdåkning har fastställt årets inbjudningar till Volkswagen cup och Bauhaus cup.
Nu bjuds alla juniorer och seniorer in till de officiella nationella cuperna i längdåkning.

Tävlingsprogrammen för cuperna är sedan en tid tillbaka presenterade och det är digra program för respektive cup som sträcker sig från december till mars.

Med rådande läge är det en hel del specialregler som träder in under säsongen och både tävlingsprogram och upplägg kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att alla som planerar att närvara vid evenemangen informerar sig om senaste nytt via cupernas officiella webbplatser och respektive arrangörs webbplats. I princip all kommunikation under vintern kommer ske i digital form.

Cupernas officiella webbplatser:

www.volkswagencup.se

www.bauhauscup.se

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.