Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Sömskar och Hanna Falk i spurt om segern på Alliansloppet 2019. Alliansloppet 2021 genomförs 28 augusti. FOTO: Alliansloppet.

Linn Sömskar och Hanna Falk i spurt om segern på Alliansloppet 2019. Alliansloppet 2021 genomförs 28 augusti. FOTO: Alliansloppet.

Information om kommande arrangemang på rullskidor

Svenska skidförbundet informerar om vad som gäller kring de planerade rullskidlopp som väntar den närmaste tiden. Det är klart att SM-tävlingarna i Halmstad ställs in men SM-tävlingarna i Tanum planeras att genomföras.
Långloppen Båstad-Mölle (5 juni) och Alliansloppet (28 augusti) genomförs med gällande restriktioner.

Här följer information från Svenska skidförbundet:
Tidigare har RF meddelat att årets SM-vecka sommar i Halmstad ställs in på grund av rådande pandemi. Detta innebär att SM-tävlingarna som planerats i Halmstad ställs in och någon ersättning för dessa är inte aktuellt. SM-avslutningen 14-15 augusti i Tanum planeras dock att genomföras och vidare besked kring dem kommer senare i sommar.

Arbetsgruppen för rullskidor har haft ett digitalt vårmöte och vid detta beslutat att inte genomföra någon STS Roll Cup i sommar, rådande läge gör att det blir för utmanande att koordinera en cup.

Ett antal tävlingar planeras, både nationella och internationella (Båstad-Mölle och Alliansloppet), runt om i landet i sommar. Att arrangera tävlingar är möjligt så länge gällande restriktioner följs, aktuellt läge finns på www.skidor.com/corona

Svenska skidförbundet följer löpande läget kring restriktioner och corona-gruppen har även möten var 14:e dag. Sker uppdateringar kring restriktionerna så uppdateras www.skidor.com/corona så fort som möjligt.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...