Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Therese Johaug och de andra norska åkarna står över vinterns Tour de Ski på grund av smittorisken. FOTO: Harald Steiner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Therese Johaug och de andra norska åkarna står över vinterns Tour de Ski på grund av smittorisken. FOTO: Harald Steiner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Inga norska åkare till Tour de Ski

Det norska landslaget står över Tour de Ski.
– Riskerna för att smittas av covid-19 i samband resor till och under Tour de Ski har inte ändrats. Att resa inom Europa under en pandemi medför oacceptabel hög smittorisk, säger Öystein Anderson, medicinskt ansvarig i det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Det är den ökade smittorisken i Europa som ligger till grund för det norska beslutet.

– De aktivas hälsa är vår största prioritet. Risken att utsätta en trupp för covid-19 väger tyngst i beslutet att avstå Tour de Ski. Huvudmålet för längdlandslaget den här säsongen är VM i Oberstdorf, säger landslagschefen Espen Bjervig i ett pressmeddelandet.

Nu återstår att se vilket beslut det svenska landslaget kommer att göra angående ett deltagande i Tour de Ski.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...