www.langd.se

Ebba Andersson missar lördagens skiathlon-lopp i Seefeld. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Ebba Andersson missar lördagens skiathlon-lopp i Seefeld. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Ingen Ebba Andersson på skiathlon-loppet

Ebba Andersson haft en irritation i luftvägarna ett par dagar och missar lördagens skiathlon-lopp vid VM i Seefeld.

Tråkigt nog för Ebba Andersson själv, Sverige och alla svenska längdåkningsfans så kommer inte Ebba till start på lördagens skiathlon-lopp i Seefeld.

"Tyvärr har Ebba Andersson haft en irritation i luftvägarna ett par dagar. Hon är nu nästan återställd men väljer att avstå morgondagen tävling.” Så skriver landslagsledningen i ett pressmeddelande.

Ebba var en av de stora medaljkanditerna på damernas distanslopp under VM. Förhoppningsvis är hon dock med och fit for fight på tisdag då det är 10 kilometer klassiskt på programmet.

Följande svenska åkare kommer till start under lördagens lopp:

Damer
Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson och Evelina Settlin.

Herrar
Daniel Rickardsson, Jens Burman, Björn Sandström och Oskar Svensson.

På söndagens sprintstafett kommer Calle Halfvarsson och Viktor Thorn åka och är förstås ute efter revansch efter den individuella sprinten. Duon står över lördagens lopp och fokuserar och laddar för teamsprinten.

Vem som åker vilken sträcka av Calle och Viktor samt hur damlaget kommer att se ut i sprintstafetten presenteras lördag eftermiddag.

 

Siste nyheter

Nye landslagschefen Anders Byström har äntligen fått samla åkare, tränare och ledare i Torsby. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Byström trivs när han äntligen fått samla sitt landslag

Anders Byström fick uppdraget som landslagschef för längdlandslaget i våras. Nu är det 42-årige Anders roll att driva landslaget vidare efter allt ”snack” som varit kring landslagsorganisationen det s...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Landslagsdamerna startar lägret i Torsby med intervaller upp till Hovfjället. FOTO: Svenska skidförbundet.

Landslaget är äntligen på sommarens första läger

Efter en lång sommar utan lägerverksamhet kan längdlandslaget äntligen samlas i Torsby för säsongen första träningsläger tillsammans.