Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson missar SM i Piteå på grund av ny förkylning han fick i söndags. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Calle Halfvarsson missar SM i Piteå på grund av ny förkylning han fick i söndags. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ingen Halfvarsson på SM i Piteå

Det blir ett riktigt stjärnfall på SM.
Nu kommer inte heller Calle Halfvarsson till start i kampen om SM-medaljerna i Piteå. Calle insjuknade under världscuphelgen i Tjeckien
– Jag fattar inte hur jag kan råka ut för allting. Men det ska tydligen jävlas. Det är någon som vill prova mitt tålamod fullt ut, säger Calle till Expressen.

– Jag trodde inte det var sant när jag vaknade i söndags natt och kände att jag hade fått ont i halsen, berättar Calle för Expressen.

Det är till och med så att Halfvarsson har funderingar på att avbryta hela säsongen.

– Tidigare har jag ändå haft ett hopp om att ändå kunna få till en riktigt bra avslutning på säsongen. Men nu ser det becksvart ut för mig. Om det nu blir en veckas förkylning eller mer så funderar jag på att bara åka utomlands och lägga mig på en strand.

Sedan tidigare är det klart att Stina Nilsson och Emil Jönsson inte kommer till start i Piteå. Även Anna Haag har kastat in handduken för SM-tävlingarna.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.