Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Olsson missar premiären i Bruksvallarna på grund av en seg förkylning. FOTO: Johan Trygg.
Johan Olsson missar premiären i Bruksvallarna på grund av en seg förkylning. FOTO: Johan Trygg.

Ingen Johan Olsson i Bruksvallarna

Premiären i Bruksvallarna tappar flera tunga namn.
Marcus Hellner tävlar på hemmaplan i Gällivare. Emil Jönsson skjuter på sin tävlingsdebut på grund av sjukdomsproblem tidigare i höst.
Och nu är det klart att världsmästaren Johan Olsson inte kan starta på grund av en seg förkylning.

Så här säger Johan till SportExpressen.se:

– Jag har haft en virusinfektion som varit ganska svår att komma ur. Vissa infektioner går ur och man är tillbaka i normal träning på fyra-fem dagar. Den här har tagit längre tid.

Men Johan är inte så oroad. Faktum är att det såg ut på ett liknande sätt i fjol.

– Jag hade inte tagit en enda poäng i världscupen innan Tour de Ski. Då trodde man inte direkt att man var en kandidat till att bli världsmästare, säger Johan vidare till Expressen.

Johan missade hela landslagets läger i Bruksvallarna den senaste veckan. Han hade kommit igång en del med träningen hemma i Östersund men nu blir det ändå ingen start till helgen.

Tråkigt för tävlingen att tre så tunga namn som Olsson, Hellner och Jönsson saknas. Emil Jönsson finns dock på plats i Bruksvallarna och tränar för fullt. Han kommer finnas på sidan om spåret i helgen och heja på sina klubbkompisar i IFK Mora.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...