Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

logo_scand_cup

Ingen Skandinavisk Cup i Rovaniemi och Lygna

Arrangerande Ounasvaara Ski Club ha beslutat att Skandinaviska Cupen i Rovaniemi 12-13 deceber inte är giltig som en etapp i Skandinaviska cupen eftersom Norge och Sverige har fattat beslut att dra sig ur tävlingen.
Beslutet är tagen enligt Skandinaviska Cupens regler "Extra regler för den skandinaviska cupen 20/21 angående Covid-19-pandemin," meddelar Svenska skidförbundet på sin sajt.

En FIS-tävling kommer att arrangeras i Rovaniemi samma helg men där arrangören inte bjuder in utländska åkare, så till vida åkaren inte är boende i Finland.

Information om evenemanget finns här.

Norska Skidförbundet och lokala arrangören i Lygna har beslutat att ställa in den Skandinaviska cupen i Lygna 8-10 januari. Beslutet fattas på grundval av råd från lokala hälsovårdsmyndigheter i Norge.

Svenska skidförbundet meddelar att skandinaviska arbetsgruppen har ett möte planerat den kommande veckan. Efter mötet kommer ytterligare information om fortsättningen av Skandinaviska Cupen 20/21 att meddelas.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...