Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman tillsammans med Alexander Bolshunov, Iivo Niskanen och Johannes Hösflot Kläbo på skiathlonloppet i Lillehammer 2019. Nu blir det inget skiathlonlopp i Lillehammer 2021. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Jens Burman tillsammans med Alexander Bolshunov, Iivo Niskanen och Johannes Hösflot Kläbo på skiathlonloppet i Lillehammer 2019. Nu blir det inget skiathlonlopp i Lillehammer 2021. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Inget skiathlon-lopp i Lillehammer

Internationella skidförbundet, FIS, meddelar på måndagskvällen att det inte blir tävlingar i skiathlon under världscupen i Lillehammer.
Anledningen är kritiska snöförhållanden skriver man i ett pressmeddelande. Lördag 4 december blir det istället 10 och 15 kilometer i fri stil på programmet.

Det här kommer säkert att irritera flera åkare som sett fram emot ett lopp över 15 respektive 30 kilometer.

Så här sa Jens Burman häromdagen:
”Lillehammer, den tävlingen ska verkligen bli rolig, det är ju en tremil där”.

Så här beskriver FIS beslutat:
”På grund av kritiska snöförhållanden behövde valet av banor och - som en konsekvens - även tävlingsschemat för FIS Cross-Country-evenemanget lördagen den 4 december 2021 anpassas. FIS, Norges skidförbund (NSF) och organisationskommittén utvärderade alternativen och accepterade förslaget från NSF att planera följande tävlingar istället för det tidigare planerade skiathlon:

Lördagen den 4 december 2021
10.00 CET 10 km F Intervallstart damer
12:00 CET 15 km F Intervallstart Herrar

Banorna kommer att utgå från skidskyttestadion som ligger intill Birkebeiner Skidstadion.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...