Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman gör ett spännande inhopp i Visma Ski Classics när han står på startlinjen i Vålådalsrennet på lördag. FOTO: Mario Buehner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Jens Burman gör ett spännande inhopp i Visma Ski Classics när han står på startlinjen i Vålådalsrennet på lördag. FOTO: Mario Buehner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Jens Burman in i norskt team på Vålådalsrennet

Precis som för klubbkompisen i Åsarna, William Poromaa, så kommer Jens Burman åka för ett norskt team på Vålådalsrennet på lördag. Dock inte samma team, Burman tar plats i Team Koteng, precis som britten Andrew Musgrave.
– Det kan bli ett intressant lopp. Förhoppningsvis så blir sådana förhållanden att det lönar sig att åka med fäste, säger Jens Burman till Längd.se.

På lördags gör Jens Burman debut i Visma Ski Classics mindre än en vecka efter tredjeplatsen på femmilen i Engadin, hans första pallplats i världscupen.

Med formen på topp blir förstås Jens en intressant åkare i 54 kilometer långa Vålådalsrennet. Jens hoppas på att vädergudarna ger honom sådana förhållanden att det kan bli ett lyckat drag att åka loppet med fästvalla.

Har kroppen återhämtat sig efter söndagens femmil?
– Jodå, kroppen känns fortsatt bra. Visst är man lite mör men det är ju några dagar kvar till lördag än, berättar Jens.

Kanske kan Burman tillsammans med William Poromaa hitta på något i loppet även om de inte åker för samma team. Deras chans på den kuperade banan är förstås att göra något i de tuffa uppförsbackarna.

– Är vi några stycken som åker med fäste så är det en fördel. Vi får se hur det blir, funderar Burman.

Kommer du även åka söndagens lopp i Vålådalen, Tåssåsen Criterium 64?
– Nej, då är det en flackare bana som inte passar mig lika bra.

Årefjällsloppet 100 km veckan efter då?
– Det är ett intressant lopp men kanske i längsta laget för mig. Vi får se hur det blir, jag har ju kört så många tuffa lopp den senaste tiden nu.

Team Kotengs teamchef Tore Björseth Berdal är förstås glad att ha fått med Jens i laget på lördag tillsammans med Trondheimsboende britten Andrew Musgrave som också kommer att åka i den gula Team Koteng-dräkten.

Hur gick det till när ni plockade in Jens i laget?
– Vi har ju bra kontakt med svenske landslagstränaren Anders Högberg. Anders var ju en del av Team Skigo som vi hette på den tiden. Så det var genom Anders Jens kontaktade oss. Det ska bli spännande att se Jens på lördag med den fina form han visade på VM och nu i Engadin senast, berättar Berdal, Vasaloppsvinnaren från 2019.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...