Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman gör ett spännande inhopp i Visma Ski Classics när han står på startlinjen i Vålådalsrennet på lördag. FOTO: Mario Buehner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Jens Burman gör ett spännande inhopp i Visma Ski Classics när han står på startlinjen i Vålådalsrennet på lördag. FOTO: Mario Buehner, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Jens Burman in i norskt team på Vålådalsrennet

Precis som för klubbkompisen i Åsarna, William Poromaa, så kommer Jens Burman åka för ett norskt team på Vålådalsrennet på lördag. Dock inte samma team, Burman tar plats i Team Koteng, precis som britten Andrew Musgrave.
– Det kan bli ett intressant lopp. Förhoppningsvis så blir sådana förhållanden att det lönar sig att åka med fäste, säger Jens Burman till Längd.se.

På lördags gör Jens Burman debut i Visma Ski Classics mindre än en vecka efter tredjeplatsen på femmilen i Engadin, hans första pallplats i världscupen.

Med formen på topp blir förstås Jens en intressant åkare i 54 kilometer långa Vålådalsrennet. Jens hoppas på att vädergudarna ger honom sådana förhållanden att det kan bli ett lyckat drag att åka loppet med fästvalla.

Har kroppen återhämtat sig efter söndagens femmil?
– Jodå, kroppen känns fortsatt bra. Visst är man lite mör men det är ju några dagar kvar till lördag än, berättar Jens.

Kanske kan Burman tillsammans med William Poromaa hitta på något i loppet även om de inte åker för samma team. Deras chans på den kuperade banan är förstås att göra något i de tuffa uppförsbackarna.

– Är vi några stycken som åker med fäste så är det en fördel. Vi får se hur det blir, funderar Burman.

Kommer du även åka söndagens lopp i Vålådalen, Tåssåsen Criterium 64?
– Nej, då är det en flackare bana som inte passar mig lika bra.

Årefjällsloppet 100 km veckan efter då?
– Det är ett intressant lopp men kanske i längsta laget för mig. Vi får se hur det blir, jag har ju kört så många tuffa lopp den senaste tiden nu.

Team Kotengs teamchef Tore Björseth Berdal är förstås glad att ha fått med Jens i laget på lördag tillsammans med Trondheimsboende britten Andrew Musgrave som också kommer att åka i den gula Team Koteng-dräkten.

Hur gick det till när ni plockade in Jens i laget?
– Vi har ju bra kontakt med svenske landslagstränaren Anders Högberg. Anders var ju en del av Team Skigo som vi hette på den tiden. Så det var genom Anders Jens kontaktade oss. Det ska bli spännande att se Jens på lördag med den fina form han visade på VM och nu i Engadin senast, berättar Berdal, Vasaloppsvinnaren från 2019.

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...