Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Eriksson byter både team och skidor inför vintern. Dala-Floda-sonen kommer att åka i Team Tynells färger och med Salomon-skidor. FOTO: Fotograf Heléne, Falun.
Jens Eriksson byter både team och skidor inför vintern. Dala-Floda-sonen kommer att åka i Team Tynells färger och med Salomon-skidor. FOTO: Fotograf Heléne, Falun.

Jens Eriksson byter till Salomon skidor

Jens Eriksson har tagit steget från Team Santander till Team Tynell. Nu är det också klart att det blir byte på materialsidan för Jens.
I vinter kommer vi sen Jens på Salomons längdskidor. – Jag är imponerad av hur Salomon driver utvecklingen inom längdskidåkningen, säger Jens i ett pressmeddelande.

Jens Eriksson var åtta på Vasaloppet och tvåa på kinesiska Vasaloppet i vintras. Andra meriter är SM-guldet på 50 kilometer 2015. 31-åringen säger skämtsamt att han redan har en fot hos Salomon.

– Sedan flera år åker jag i Salomons pjäxor. Jag vet hur högt Salomon prioriterar känslan för detaljer och att de alltid arbetar för att förbättra och utveckla utan att kompromissa med kvaliteten. Jag känner mig trygg i att jag kommer att ha toppskidor när jag står på startlinjen i vinter, säger han.

Med Jens på det franska skidmärket så åker hela teamet på samma utrustning.

– Det finns en stark koppling mellan Salomon och Team Tynell eftersom vi har samarbetat sedan 2006 då jag vann Vasaloppet för andra gången. Nu ser vi fram emot en vinter med goda möjligheter till framskjutna placeringar i långloppscupen Visma Ski Classics, säger nuvarande teamchefen Daniel Tynell.

– Team Tynell står för en kärlek och glädje till sporten, med ett fokus på att prestera på högsta nivå. Det ska bli oerhört roligt att få tävla för Team Tynell och det känns lite som att komma hem, säger dalmasen Jens.

Jens Erikssons meriter i urval:
10:a Vasaloppet 2009
5:a Vasaloppet 2013
4:a sprintetapp fristil i Tour de Ski 2014
1:a SM 50 km 2014
8:a Vasaloppet 2017
2:a Kinesiska Vasaloppet 2017

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...