Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jerry Ahrlin kliver in som ny guide till Zebastian Modin.
Jerry Ahrlin kliver in som ny guide till Zebastian Modin.

Jerry Ahrlin blir Zebastian Modins nya guide

Zebastian Modin har hittat en ny guide - långloppslegenden Jerry Ahrlin.
– Det är jättekul med Jerry som kommer in och vill ha utveckling och komma med nya idéer, säger Modin till SVT.

40-årige Jerry Ahrlin avslutade sin långloppskarriär härom året men håller fortfarande god form. Så sent som i vintras var han 54:a på Vasaloppet.

I just Vasaloppet blev det aldrig någon seger för Jerry även om det var nära flera gånger. Däremot vann Jerry Marcialonga i Italien vid tre tillfällen - 2007, 2009 och 2011.

Nu går Ahrlin alltså in som guide till femfaldiga Paralympics-medaljören Zebastian Modin.

Det har varit en tuff tid för Zebastian då han nu ett tag stått utan ledsagare och inte kunnat göra den träning han önskar. Han vill nu försöka åka med flera guider istället för att enbart jobba med en.

– Jag tror det är bra att ha flera, då blir man inte lika låst om någon skulle bli sjuk eller skadad. Samtidigt är det skönt för mig att få byta lite miljö och sällskap, säger Zebastian till SVT.
Modin har tidigare kritiserat Parasportförbundet för att man inte kunnat stötta honom i önskad utsträckt ing. Han fortsätter nu att rikta skarp kritik mot förbundet för problemen med finansieringen för sina ledsagare.

– Själv kan man ju leva ganska snålt och sparsamt för att göra det man vill, men de som ska åka med mig ska ju också ha sin lön. Ska alla kunna hållla på med elitidrott på den här nivån så tror jag det måste till en förändring där inte jag behöver jobba med att hitta och finansiera en guide, säger Modin till SVT.

 

Siste nyheter