Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jerry Ahrlin är glad över sin nya roll som sportchef hos Midsweden365 vid Gällö skidtunnel.
Jerry Ahrlin är glad över sin nya roll som sportchef hos Midsweden365 vid Gällö skidtunnel.

Jerry Ahrlin i ny roll som sportchef hos Midsweden365

Förra veckan började förre långloppsesset Jerry Ahrlin som sportchef hos Midsweden365 vid skidtunneln i Gällö. Det är en halvtidstjänst som Jerry ska kombinera med sin roll som Pro Team Director för långloppslaget Team Engcon.
– Det känns kul och inspirerande att få vara med på resan och utveckla en destination och område som passar bra för både träning och rekreation året om, säger Jerry.

Skidtunneln i Gällö ligger fem mil sydöst om Östersund och erbjuder 1,4 kilometer skidspår året runt. I tunneln finns också sex skidskyttebanor.

– Spåret i tunneln är ganska flackt men det finns ett par stigningar. Spåret är lite mer tekniskt än i många andra skidtunnlar då det är ganska mycket kurvor. Det är något som många uppskattar. Det är också bra bredd på spåret, bra luft, ljust och luftigt, berättar Jerry.

Men det är inte bara skidåkning i tunneln som kommer att vara fokus för Jerry på sitt nya uppdrag.

– Vi har en unik produkt i berget och arbetar just nu med att utveckla det som finns utanför tunneln. Vi ska nu forma en produkt där träning, hälsa och upplevelser kommer vara den centrala delen, berättar Ahrlin och fortsätter;

– Vi har även många andra intressanta idéer som vi arbetar med och som i framtiden ska sätta oss på kartan nationellt och internationellt. Vi har höga mål och ambitioner och nu ska vi tillsammans jobba hårt för att nå hela vägen fram.

MidSweden 365 har under sommaren arbetat fram såväl leder för löpning samt rullskidsträckningar där Jerry varit involverad. Många elitåkare har redan varit på plats flera gånger och testat och gjort tummen upp för upplägget. Under hösten planeras fler event och tävlingar med rullskidor, löpskor eller längdskidor under fötterna.

Senast nu i helgen så genomfördes en träningstävling på rullskidor i anslutning till tunneln.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.