Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jerry Ahrlin är glad över sin nya roll som sportchef hos Midsweden365 vid Gällö skidtunnel.

Jerry Ahrlin är glad över sin nya roll som sportchef hos Midsweden365 vid Gällö skidtunnel.

Jerry Ahrlin i ny roll som sportchef hos Midsweden365

Förra veckan började förre långloppsesset Jerry Ahrlin som sportchef hos Midsweden365 vid skidtunneln i Gällö. Det är en halvtidstjänst som Jerry ska kombinera med sin roll som Pro Team Director för långloppslaget Team Engcon.
– Det känns kul och inspirerande att få vara med på resan och utveckla en destination och område som passar bra för både träning och rekreation året om, säger Jerry.

Skidtunneln i Gällö ligger fem mil sydöst om Östersund och erbjuder 1,4 kilometer skidspår året runt. I tunneln finns också sex skidskyttebanor.

– Spåret i tunneln är ganska flackt men det finns ett par stigningar. Spåret är lite mer tekniskt än i många andra skidtunnlar då det är ganska mycket kurvor. Det är något som många uppskattar. Det är också bra bredd på spåret, bra luft, ljust och luftigt, berättar Jerry.

Men det är inte bara skidåkning i tunneln som kommer att vara fokus för Jerry på sitt nya uppdrag.

– Vi har en unik produkt i berget och arbetar just nu med att utveckla det som finns utanför tunneln. Vi ska nu forma en produkt där träning, hälsa och upplevelser kommer vara den centrala delen, berättar Ahrlin och fortsätter;

– Vi har även många andra intressanta idéer som vi arbetar med och som i framtiden ska sätta oss på kartan nationellt och internationellt. Vi har höga mål och ambitioner och nu ska vi tillsammans jobba hårt för att nå hela vägen fram.

MidSweden 365 har under sommaren arbetat fram såväl leder för löpning samt rullskidsträckningar där Jerry varit involverad. Många elitåkare har redan varit på plats flera gånger och testat och gjort tummen upp för upplägget. Under hösten planeras fler event och tävlingar med rullskidor, löpskor eller längdskidor under fötterna.

Senast nu i helgen så genomfördes en träningstävling på rullskidor i anslutning till tunneln.

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...