Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
TEODOR PETERSON har inte fått till åkningen i vinter och testas nu för att hitta orsaken. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

TEODOR PETERSON har inte fått till åkningen i vinter och testas nu för att hitta orsaken. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Jobbigt för Teodor i år

Förra vintern: OS-åkare och genombrott i världscupen.
I år: Ingen form och långt från strålkastarljuset i världscuptävlingarna.
Nu söker Åsarnas Teodor Peterson svaret på varför han inte lyckats i år.

Enligt Västerbottens Folkblad ska medicinska tester visa vad som är fel på Teodor, som firar julen hemma på Haga i Umeå.
-   Det känns skittrist. Jag har inte känt mig riktig pigg sedan vi började tävla, säger han till tidningen.
22-åringen skulle ha varit ett givet namn i den svenska trupp som ställer upp i världscuptävlingarna i sprint, men han har inte lyckats i en enda sprinttävling än. Något stämmer inte för fjolårets genombrottsman.
-  Jag kör ingen fartträning nu. Jag vill veta vad det är för fel innan jag börjar dra på för fullt, säger Teodor vidare till VF-sporten .

Började i oktober
I oktober började han känna att allt inte stod rätt till. Och ända sedan tävlingssäsongen inleddes med sprint i Bruksvallarna för en dryg månad sedan har Teodor Peterson känt sig kraftlös.
När han fick chansen i Düsseldorf – en bana som normalt passar honom bra – så åkte han ut i kvalet. Och utan form och självförtroende tackade Teodor nej till tävlingen i Davos.  
-  Det går långsamt och segt. Jag känner mig inte pigg och det är lite jobbigt att inte veta vad det handlar om.
Nu ska alltså tester visa vad som ligger bakom hans formsvacka. Förhoppningsvis har han svar om en dryg vecka. Annars kan det bli en mycket tråkig säsong för killen som givetvis har tränat för att ta en plats i VM-laget till Oslo 2011.
Orolig för VM har han dock inte börjat bli än.
-   Nej, det finns inget att oroa sig över. Kommer jag inte igång blir det ingen rolig säsong, men det är ju bara skidåkning. Förr eller senare kommer vara igång och då får jag väl sätta upp lite nya mål utifrån det, förklarar Teodor sitt tänkande just nu .
-  Herregud, det är skittrist så klart att man inte får åka så mycket tävlingar när man förberett sig en hel sommar och höst.
Och Västerbottens Folkblad poängterar också att lyckan verkligen inte har stått Teodor bi den här vintern: Förutom den oförklarliga formsvackan har det heller inte gått att dricka vatnet i hemstaden Östersund…
 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...