TEODOR PETERSON har inte fått till åkningen i vinter och testas nu för att hitta orsaken. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

TEODOR PETERSON har inte fått till åkningen i vinter och testas nu för att hitta orsaken. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Jobbigt för Teodor i år

Förra vintern: OS-åkare och genombrott i världscupen.
I år: Ingen form och långt från strålkastarljuset i världscuptävlingarna.
Nu söker Åsarnas Teodor Peterson svaret på varför han inte lyckats i år.

Enligt Västerbottens Folkblad ska medicinska tester visa vad som är fel på Teodor, som firar julen hemma på Haga i Umeå.
-   Det känns skittrist. Jag har inte känt mig riktig pigg sedan vi började tävla, säger han till tidningen.
22-åringen skulle ha varit ett givet namn i den svenska trupp som ställer upp i världscuptävlingarna i sprint, men han har inte lyckats i en enda sprinttävling än. Något stämmer inte för fjolårets genombrottsman.
-  Jag kör ingen fartträning nu. Jag vill veta vad det är för fel innan jag börjar dra på för fullt, säger Teodor vidare till VF-sporten .

Började i oktober
I oktober började han känna att allt inte stod rätt till. Och ända sedan tävlingssäsongen inleddes med sprint i Bruksvallarna för en dryg månad sedan har Teodor Peterson känt sig kraftlös.
När han fick chansen i Düsseldorf – en bana som normalt passar honom bra – så åkte han ut i kvalet. Och utan form och självförtroende tackade Teodor nej till tävlingen i Davos.  
-  Det går långsamt och segt. Jag känner mig inte pigg och det är lite jobbigt att inte veta vad det handlar om.
Nu ska alltså tester visa vad som ligger bakom hans formsvacka. Förhoppningsvis har han svar om en dryg vecka. Annars kan det bli en mycket tråkig säsong för killen som givetvis har tränat för att ta en plats i VM-laget till Oslo 2011.
Orolig för VM har han dock inte börjat bli än.
-   Nej, det finns inget att oroa sig över. Kommer jag inte igång blir det ingen rolig säsong, men det är ju bara skidåkning. Förr eller senare kommer vara igång och då får jag väl sätta upp lite nya mål utifrån det, förklarar Teodor sitt tänkande just nu .
-  Herregud, det är skittrist så klart att man inte får åka så mycket tävlingar när man förberett sig en hel sommar och höst.
Och Västerbottens Folkblad poängterar också att lyckan verkligen inte har stått Teodor bi den här vintern: Förutom den oförklarliga formsvackan har det heller inte gått att dricka vatnet i hemstaden Östersund…
 

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Johan Lövgren lämnar Team Curira men satsar mot Vasaloppet i sin klubb Vännäs SK. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Johan Lövgren lämnar Team Curira – satsar på egen hand

Johan Lövgren åkte in på en fin 15:e plats på Vasaloppet 2020 för dåvarande Team Igne. I vintras blev han 26:a på Vasaloppet då under teamets nya namn, Team Curira. Nu lämnar dock Lövgren Team Curira...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...