Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Edin, Kovlands IF och Team New Sweden. Foto: Per Frost

Johan Edin, Kovlands IF och Team New Sweden. Foto: Per Frost

Johan Edin gjorde det igen! Spöade Northug i duell

Johan Edin, 24 år från Sundsvall blev ifjol känd som den som klarade att köra ifrån Northug på rullskidor. Nu gjorde han det igen och vann hela Kirkebakken GP i Hamar.

 Under tävlingen Kirkebakken GP i centrala Hamar är det distansen 200 meter på rullskidor och man mot man-duell som gäller. I herrklassen ställde hade arrangörerna lyckats få inte mindre än alla tre bröderna Northug, Petter, Tomas och Even till start i prologen. Den som  hade snabbaste tiden i prologen blev Magnus Frodahl före Petter Northug.

Av svenskar var det endast en enda åkare som kom till start, men det räckte gott och väl för att tysta norrmännen. Den, iallafall i skidkretsar välkänt kvicka åkaren Johan Edin som förra året ställde till med bragden att slå självaste Petter Northug på ett snabbt lopp var trea i prologen.

I kvartsfinalen fick Edin sedan möta Tommy Åsen medan Petter Northug mötte Öystein "Pölsa" Pettersen. Edin och Northug vann sina kvartsfinaler och fick så mötas i semi. I Semifinalen åkte Edin faktiskt snabbare än han gjort i prologen och vann och därmed var  Northug utslagen. Även i den andra semifinalen blev det Northug på andra plats där Tomas fick stryk av Magnus Frodahl. 

I finalen alltså Frodahl mot Edin och då blev det spännande. Det var så jämt att arrangörerna fick ta till målfoto, men till slut utropades svenske Edin som segrare.

-Det kändes bra trots hård träning med New Sweden i Åre nyligen. Som ende svensk här i Hamar var det kul att slå alla norrmän, sade Johan till New Swedens hemsida efter loppet.

Johan Edin har fått chansen i seniorlandslaget några gånger. Bland annat satte han färg på tävlingarna i Düsseldorf 2009 och har också kört slottssprinten.

I damklassen var det inget snack om saken. Marit Björgen tog hem hela tävlingen.

Resultat hittar du på Kirkebakken GPs hemsida

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...