Johan Edin, Kovlands IF och Team New Sweden. Foto: Per Frost

Johan Edin, Kovlands IF och Team New Sweden. Foto: Per Frost

Johan Edin gjorde det igen! Spöade Northug i duell

Johan Edin, 24 år från Sundsvall blev ifjol känd som den som klarade att köra ifrån Northug på rullskidor. Nu gjorde han det igen och vann hela Kirkebakken GP i Hamar.

 Under tävlingen Kirkebakken GP i centrala Hamar är det distansen 200 meter på rullskidor och man mot man-duell som gäller. I herrklassen ställde hade arrangörerna lyckats få inte mindre än alla tre bröderna Northug, Petter, Tomas och Even till start i prologen. Den som  hade snabbaste tiden i prologen blev Magnus Frodahl före Petter Northug.

Av svenskar var det endast en enda åkare som kom till start, men det räckte gott och väl för att tysta norrmännen. Den, iallafall i skidkretsar välkänt kvicka åkaren Johan Edin som förra året ställde till med bragden att slå självaste Petter Northug på ett snabbt lopp var trea i prologen.

I kvartsfinalen fick Edin sedan möta Tommy Åsen medan Petter Northug mötte Öystein "Pölsa" Pettersen. Edin och Northug vann sina kvartsfinaler och fick så mötas i semi. I Semifinalen åkte Edin faktiskt snabbare än han gjort i prologen och vann och därmed var  Northug utslagen. Även i den andra semifinalen blev det Northug på andra plats där Tomas fick stryk av Magnus Frodahl. 

I finalen alltså Frodahl mot Edin och då blev det spännande. Det var så jämt att arrangörerna fick ta till målfoto, men till slut utropades svenske Edin som segrare.

-Det kändes bra trots hård träning med New Sweden i Åre nyligen. Som ende svensk här i Hamar var det kul att slå alla norrmän, sade Johan till New Swedens hemsida efter loppet.

Johan Edin har fått chansen i seniorlandslaget några gånger. Bland annat satte han färg på tävlingarna i Düsseldorf 2009 och har också kört slottssprinten.

I damklassen var det inget snack om saken. Marit Björgen tog hem hela tävlingen.

Resultat hittar du på Kirkebakken GPs hemsida

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Johan Lövgren lämnar Team Curira men satsar mot Vasaloppet i sin klubb Vännäs SK. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Johan Lövgren lämnar Team Curira – satsar på egen hand

Johan Lövgren åkte in på en fin 15:e plats på Vasaloppet 2020 för dåvarande Team Igne. I vintras blev han 26:a på Vasaloppet då under teamets nya namn, Team Curira. Nu lämnar dock Lövgren Team Curira...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...