Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Elisasch är ny president i FIS. FOTO: FIS YouTube-sändning.

Johan Elisasch är ny president i FIS. FOTO: FIS YouTube-sändning.

Johan Eliasch vald till ny president i FIS

På fredagen valdes svensk-brittiske Johan Eliasch till ny president vid internationella skidförbundets kongress.
59-årige Eliasch, uppvuxen i Djursholm, valdes i första röstomgången med 54,62 procent av rösterna.

Londonbon Elisasch är idag ägare och vd för skidmärket Head. Eliasch pratade bland annat mycket om att göra FIS sporter mer TV-vänliga i sin kandidatur.

Så här sa Elisasch direkt efter att han blivit val:
– Jag vill ge ett speciellt tack till Gian-Franco (Kasper) för hans stora arbete FIS för under 25 25 år. Utan honom hade vi inte varit där vi är idag.

– Jag kommer att vara engagerad, öppen och transparant och president för alla länder och alla discipliner. Vi har fantastiska möjligheter, och nu, låt oss börja arbeta. Tack!

Övriga kandidater var svenska Mats Årjes, Urs Lehmann från Schewiz och Sarah Lewis från Storbritannien, den förre generalsekreteraren i FIS.

Röstningen utföll enligt nedan:
vote_fis.jpg

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...