Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Efter en lättare förkylning väljer Johan Olsson att avstår helgens tremil i Davos. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Efter en lättare förkylning väljer Johan Olsson att avstår helgens tremil i Davos. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson avstår Davos

Johan Olsson, Stockviks SF, har haft av en lättare förkylning. Han är igång och tränar igen, men väljer att avstå helgens tävlingar i Davos, Schweiz.
Tävlingarna går över 30 kilometer på hög höjd och han vill inte riskera ett bakslag i infektionen, meddelar Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Allt är sig likt med andra ord. Johan Olsson blir fortsatt en sällsynt syn på världscupen som det verkar. Förhoppningsvis får vi ändå se Johan lite mer frekvent i tävlingsspåren.

Ersättare för Johan Olsson blir klubbkompisen i Stockvik, Anders Svanebo.

– Anders har inlett säsongen bra med stabila lopp i både Bruksvallarna och Idre. Han skulle egentligen åkt Skandinaviska cupen i Lillehammer i helgen, men då klubbkompisen Johan Olsson lämnade återbud får Anders chansen på 30 kilometer fristil i Davos, säger förbundskapten Rikard Grip.

 

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...