Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Olsson tillsammans med Team Santanders  manager Nils Marius Otterstad i somras. Nu missar Johans insteg i Ski Classics dröjer. Nu missar han även La Diagonela och Marcialonga. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson tillsammans med Team Santanders manager Nils Marius Otterstad i somras. Nu missar Johans insteg i Ski Classics dröjer. Nu missar han även La Diagonela och Marcialonga. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson missar fler långlopp

Häromdagen kom beskedet att Johan Olsson skulle starta i La Diagonela i Schweiz på lördag.
Så blir det inte. Johan missar också Marcialonga en vecka senare.
– Det blir ingen start i helgen, inte heller på Marcialonga. Är inte i träning ännu, tyvärr, skriver Olsson i ett sms till SportExpressen.

SportExpressen har pratat med Team Santanders manager Nils Marius Otterstad som säger så här:

– Johan är inte sjuk längre. Men att åka långlopp är krävande, och innan Johan är 100 procent fulltränad och redo ska han inte åka.

– Det är bättre att han väntar med att åka tills Johan vet att han är så bra att han kommer vara med i toppen. Är han osäker på det vill vi inte att han ska åka, fortsätter Otterstad.

Därmed är det i König Ludvig Lauf i Tyskland 7 februari där vi tidigast kan få se Johan Olsson i Visma Ski Classics. Då med en månad kvar till vinterns stora mål, Vasaloppet.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...