Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ebba Andersson överraskades med ett stipendium på 50 000 kronor från Johan Olsson idag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ebba Andersson överraskades med ett stipendium på 50 000 kronor från Johan Olsson idag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olssons stipendium till Ebba Andersson

Idag överraskade Johan Olsson Ebba Andersson genom att kliva in på skidgymnasiet i Sollefteå och dela ut stipendiet "Framtidens skidlöfte" på 50 000 kronor till Sollefteåtjejen.
– Jag blev verkligen, verkligen, förvånad, säger Ebba till Expressen.

I samarbete med Santander Consumer Bank kommer Johan Olsson i vinter att dela ut stipendiet "Framtidens skidlöfte" på 50 000 kronor till tre talanger. Först ut var Ebba Andersson.

– Det här betyder jättemycket. Det är ju väldigt mycket pengar. Men sedan är det ju så häftigt att Johan har en tro på mig, berättar Ebba för Expressen.

Det är allmänheten som har fått nominera kandidater på Santanders facebook-sida.

– Det var ett ganska givet val att ta Ebba först. Dels med tanke på hennes resultat, dels med tanke på den väg hon gått. Den har ju inte varit spikrak, hon har haft en del problem, säger Olsson till Expressen.

Så här lyder motiveringen till Ebba som mottagare av stipenidiet "Framtidens skidlöfte":
"Ebba har trots tuffa utmaningar tidigt i karriären kommit tillbaka starkare varje gång och visat att hon är framtidens skidlöfte nr 1".

Läs hela Expressens artikel här.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...