Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela, satte dock stopp för den möjligheten.
Nu är 38-åriga Johansson Norgren är revanschsugen.
– Jag känner mig faktiskt mer taggad nu än tidigare, säger hon till SVT Sport.

– Jag är väldigt taggad. Jag hade ett år där jag började säsongen bra innan Visma Ski Classics startade och hade gjort ett bra träningsjobb. Men sedan blev det en riktigt tråkig säsong med mina förfrysningsskador. Jag är väldigt full av revansch och nu när det blir tävlingar i SVT känner jag mig väldigt taggad på en ny säsong, fortsätter Johansson Norgren.

För SVT Sport berättar Britta att hon är sugen på att dra igång sommarträningen.

– Jag känner mig faktiskt mer taggad nu än tidigare. Det är väl kanske inte det första man tänker när en säsong tar slut, att man vill ut och åka rullskidor i fem timmar och staka. Men jag är väldigt taggad på att göra jobbet och när man får en så här dålig säsong, får man också mycket tid för tankar och funderingar kring vad man vill göra bättre. Där är jag nu och det ger mig motivation till att vilja göra de där sakerna bättre.

Trots många säsonger som skidåkare så ser fortfarande Britta fina möjligheter till att utvecklas vidare.

– För egen del kanske man kan tycka att jag borde känna att jag är färdig. Men jag känner att jag har så mycket kvar att uträtta och har aldrig känt att jag är nära min maxkapacitet och då har det ändå gått ganska bra, säger hon till SVT Sport.

Johansson Norgren berättar också om vilka hennes favoritlopp är.

– Jag har alltid gillat loppen i Italien väldigt mycket. Marcialonga står högt och tycker att det är ett riktigt häftigt lopp att åka. Jag hoppas att vi kommer tillbaka och får ha lite publik nästa år för det är det som är häftigt med de här loppen i Europa. Sedan är Vasaloppet förstås speciellt och det är samma sak där, man vill ha folkfesten och jag hoppas att vi kan komma i bukt lite med coronan.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...