Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

kaiser_ml_logo

Kaiser Maximilian Lauf blir 65 kilometer

Den första upplagan av Kaiser Maximilian Lauf blir längre än vad först var sagt. Den nya tävlingen i Visma Ski Classics har nu bestämt sig för att förlänga banan för elitåkarna till tre varv över totalt 65 kilometer och med totalt 1300 höjdmeter. Den öppna klassen för motionärer blir ett varv på 22 kilometer.

Starttiderna på söndag blir enligt följande. Elit damer 08.00 Elit herrar 08.20. Motionärer Öppen klass 12.00.

– Vi är mycket nöjda med att det blir 65 kilometer i första upplagan av Kaiser Maximilian Lauf. Det kommer att bli en verklig utmaning och ett riktigt långlopp. Med vädret som varit i vinter runt om i Europa känns det bra att vi har möjlighet att göra detta i Seefeld till helgen, säger David Nilsson, VD för Visma Ski Classics.

– Arrangören gör ett fantastiskt jobb och arbetar dag och natt. Gårdagens beslut att ordna en motionsklass på endast fyra dagar är viktig för oss, även om det i år var omöjligt på grund av logistiska skäl att alla skulle åka 65 kilometer, fortsätter Nilsson.

– Från 2017 kommer det att vara samma bana för alla, som det ska vara i Visma Ski Classics. Då kommer banan bli cirka 65 kilometer på ett varv, avslutar Nilsson.

Registrering och mer information finns på
http://www.vismaskiclassics.com/event/kaiser-maximilian-lauf

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.