Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Ebba Andersson, Emma Ribom, Moa Olsson, Moa Lundgren och Frida Karlsson på soligt rullskidpass i Font Romeu. Magproblem har dock gjort att Andersson, Ribom, Lundgren samt Charlotte Kalla skickats hem. FOTO: Svenska skid

Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Ebba Andersson, Emma Ribom, Moa Olsson, Moa Lundgren och Frida Karlsson på soligt rullskidpass i Font Romeu. Magproblem har dock gjort att Andersson, Ribom, Lundgren samt Charlotte Kalla skickats hem. FOTO: Svenska skidförbundet.

Kalla, Andersson, Ribom och Lundgren skickades hem från Frankrike

I tisdags intervjuade vi Charlotte Kalla som kommit igång med träningen igen efter magproblem under landslagets höghöjdsläger i Frankrike.
I går åkte dock Kalla tillbaka till Sverige under tillsammans med Moa Lundgren och Emma Ribom som också drabbats av magproblem. Så även Ebba Andersson som åkte hem tidigare i veckan.
– Vi har tagit hem dem för att de ska ta prover och se vad det handlar om, säger damlandslagets tränare Stefan Thomson till Aftonbladet.

Bland ledarna i längdlandslaget tror man att orsaken till magproblemen finns i något som de nämna åkarna fått i sig. Åkarna har nu alltså skickats hem till Sverige för att undersökas.

– Det är bättre att de får komma hem och kolla upp detta. Vi tror att det rör sig om maten eftersom det inte har spridits i gruppen. Men vi vill veta exakt vad det rör sig om, säger Thomson till Aftonbladet.

Ebba Andersson har redan genomfört prover och Charlotte Kalla tar tester idag enligt Aftonbladet.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...