Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla har haft en fin sommar i det fina vädret. FOTO: Johan Trygg.
Charlotte Kalla har haft en fin sommar i det fina vädret. FOTO: Johan Trygg.

Kalla gillar sommarens varma dagar

Längd.se träffade Charlotte Kalla för en intervju vid landslagets läger i Torsby häromveckan.
Charlotte har haft en bra sommar med mycket träning enligt sin planering. Det fina sommarvädret har också varit en höjdare för Kalla som i somras gjorde sitt första besök på västkusten.

Har sommarträningen gått enligt plan?
– Ja! Det tycker jag att det har. Jag har fått göra det jag velat, berättar Charlotte.

Är det någon förändring mot i fjol?
– I det stora är det ganska likt. Jag har samma träningsmängd som i fjol sett över hela året men har försökt att öka på lite grann på sommaren för att kunna träna mindre på vintern.
– Sen har jag försökt att jobba lite med mental träning. En del av det har varit att försöka vara mera fokuserad under träningspassen. Att vara här och nu. Det tror jag är rätt väg att gå, förklarar Kalla.

Även om vinters stora mål är OS så är det inte något som Charlotte vill ha i tankarna hela tiden.

Som avbrott i sommarträningen åkte Charlotte och sambon Anders Svanebo till SM på rullskidor i Halmstad tidigare i somras. Kalla visade inte rullskidspecialisterna någon pardon utan åkte hem guldet i överlägsen stil.

– Det var en kul upplevelse, definitivt. Det var riktigt tryck på Halmstads gator, säger Charlotte med ett leende.

Det finns ju en viss skaderisk att åka på tävlingsrullskidor i mycket hög fart. Inte minst i lopp med gemensam start, eller när det blir lite halt på asfalten vid regn. Det var precis vad som hände under SM-loppet.

Man såg på TV att du dubbelstakade trots att det var fristil.
– Jo, det kändes som att jag inte ville ta några onödiga risker.

Hur kom det sig att du valde att åka SM på rullskidor?
– Det var en anledning att få komma iväg. Få lite miljöombyte. Jag har aldrig varit på västkusten förut. Det var en upplevelse bara det.

Hur är det att vara tillbaka i Torsby där ni varit så många gånger de senaste åren?
– Det känns jättekul att komma till Torsby. Vi har ju varit här minst en gång per år sen tunneln öppnade. Men det är inte bara att får vara på snö här. Det är så himla fin barmarksträning också.

kalla_ski_torsby13.jpg
Det har blivit många varv i tunneln för Charlotte de senaste åren. FOTO: Johan Trygg.

Vad tar du med dig när du utvärderat säsongen?
– Det handlar lite grann om att vara smart och inte vara för ivrig i träningen. Att låta formen komma. Sen är det många olika bitar som ska falla på plats. Tekniskt försöker jag jobba både med klassiskt och skejt, att utveckla och ha en så energisnål och vägvinnande teknik som möjligt.

Efter säsongen blev det byte på flera tränarposter i landslaget. Rikard Grip gick från damlaget och tog över som förbundskapten och ansvarig för herrarna på damsidan är nu Mattias "Mattis" Persson ansvarig för damerna. Damtränare är också Johan Granath.
Som personlig tränare har Charlotte sedan länge förre förbundskaptenen Magnus Ingesson.

Hur har det varit med några nya tränare i laget?
– Det är ju som att det är en inkörningsperiod nu. Det här är ju tredje samlingen. Det är fortfarande ganska nytt så. Men jag tycker kommunikationen mellan Magnus och Johan, Rikard och "Mattis" funkar bra. Och det tror jag är jätteviktigt, att alla pratar samma språk så det inte blir för mycket input.

Var är det roligaste som hänt i sommar?
– Oj, det var en svår fråga. Att det varit så himla bra väder. Det gör att man kan njuta av sommaren extra mycket.

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...