Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Magnus Ingesson och Charlotte Kalla tillsammans i Bruksvallarna inför säsongspremiären 2014. Nu får Kalla sin personlige tränare Ingesson som landslagstränare och återvänder därmed till landslagsverksamheten. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Magnus Ingesson och Charlotte Kalla tillsammans i Bruksvallarna inför säsongspremiären 2014. Nu får Kalla sin personlige tränare Ingesson som landslagstränare och återvänder därmed till landslagsverksamheten. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Kalla tillbaka i landslaget - med Ingesson

När skidlandslaget på torsdagen kallade till presskonferens i Stockholm - samtidigt som SM i sprintstafett på pågick i Bruksvallarna - så var det av dessa anledningar:
Charlotte Kalla är tillbaka landslaget efter två år med försäsongsträning på egen hand.
Kallas personliga tränare Magnus Ingesson blir ny damtränare i landslaget.

– Det betyder jättemycket att få tillhöra en gemenskap. Det ger mig massvis med energi, säger Kalla till Expressen i samband med presskonferensen.

I samband med presskonferensen blev det officiellt att Magnus Ingesson går blir ny damtränare efter Ole Morten Iversen.

– Nu när Magnus kliver in som damtränare ser jag helheten kommer att bli väldigt bra för mig och de andra brudarna. Sen ser jag verkligen fram emot att hänga med det härliga gänget, säger Kalla till Expressen.

– Mitt samarbete med Magnus kommer att fortsätta som tidigare. Jag är jätteglad att fler i laget kommer att kunna dra nytta av Magnus kompetens, fortsätter Kalla.

– Det ska bli jättekul att få träna fler. Jag känner inte tjejerna speciellt väl. Man måste lära känna dem nu. Skynda långsamt. Men det blir spännande, kommenterar Ingesson.

– Jag hade inte tackat ja om jag inte hade kunnat bidra till de som behöver. Och jag tror inte att Charlotte kommer att märka så stor skillnad, fortsätter Ingesson.

Svenska skidförbundet meddelar att Rikard Grip blir landslagschef, Urban Nilsson fortsätter som vallachef. Kommande säsongs landslagsorganisation börjar ta form med en hel del nyheter.

– Direkt efter världscupavslutningen i Falun inledde vi arbetet med att sätta ihop den nya landslagsorganisationen. Nu är några viktiga pusselbitar klara, berättar Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Rikard Grip fortsätter i rollen som ansvarig för landslagsorganisationen, men nu med titeln landslagschef istället för förbundskapten.

Rikard har ett digert arbete framför sig med att planera kommande säsongs upplägg.

– Det känns roligt och inspirerande att fortsätta leda landslagsverksamheten. Jag ser fram emot kommande veckors intensiva arbete då landslagsorganisationen ska byggas klart, träningsgrupper ska tas ut och lägerplanen ska sättas. Jag har både ett kortsiktigt tänk mot VM i Seefeld i sikte, samt ett längre perspektiv mot kommande OS och VM, berättar Grip.

Det är också klart att Urban Nilsson fortsätter som vallachef.

– Jag ser fram emot att jobba mot VM i Seefeld och är taggad för uppdraget att fortsätta utveckla arbetet tillsammans i vallateamet, säger Nilsson.

Svenska Skidförbundet är överens med föregående säsongs landslagstränare att samarbetet inte kommer att fortsätta över kommande säsong.

Johan Sares är därför noga med att påpeka att mycket arbete återstår innan arbetet med att få ihop organisation är färdigt.

– Vi är väldigt glada över att vi har lyckats knyta tre mycket kompetenta ledare till vår verksamhet och vi är naturligtvis oerhört glada för beskedet att Charlotte Kalla kommer tillbaka till landslagets träningsgrupp. Men det är fortfarande många viktiga byggstenar som ska falla på plats innan organisationen för kommande säsong är klar och det arbetet kommer att ledas av Rikard Grip, avslutar Sares.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...