Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
CHARLOTTE KALLA imponerade vid landslagets privata testtävling i Kiruna. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

CHARLOTTE KALLA imponerade vid landslagets privata testtävling i Kiruna. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Kalla visade storform

Charlotte Kalla krossade allt motstånd när landslaget hade ett ”hemligt” testlopp under lägret i Kiruna den här veckan.
Enligt uppgifter till langd.se var OS-mästarinnan minuten före tvåan Anna Haag över 7,5 kilometer klassisk.

Inga officiella resultatlistor föreligger från tävlingen, men helt klart är att Charlotte Kalla kommer mycket väl förberedd till årets säsong. Att hon slår en så bra åkare som Anna Haag med en hel minut är sensationellt.
Lina Andersson följde upp därefter och är förhoppningsvis på gång igen efter alla sjukdomar förra vintern. Sara Lindborg åkte enligt vad langd.se erfar inte tävlingen, medan Ida Ingemarsdotter körde fel.

Hellner snabbast
Herrarna åkte 10 kilometer klassisk stil och här var det mycket jämnare än bland damerna.
Marcus Hellner imponerade liksom Kalla i klassisk och var bäst. Men bara några få sekunder före Daniel Rickardsson som var tvåa.
Strax efter honom på tredje slutade Johan Olsson, så våra stafetthjältar från OS verkar vara bra på gång.
Ensam om att splittra OS-laget i stafett var unge Fredrik Jonsson, ”Lill-Blixten” från Hudiksvall var fyra och slog Anders Södergren på platsen bakom. Mats Larsson slutade sexa. De flesta landslagsåkarna ställer troligen upp i Bruksvallsloppet i helgen.

Emil matförgiftad
En som inte har haft det lika lätt i Kiruna är Emil Jönsson, som åkte på en matförgiftning.
Det var sent på torsdags kvällen som magontet slog ner som en blixt från den mörka Kiruna-himmelen, skriver zport.se.
-  Jag vaknade upp mitt i natten och mådde ruggigt illa. Rusade upp och böjde mig över toaletten och fick upp dagens middag, skriver Emil på sin hemsida.
Snabb omgruppering av ledarna mitt i natten till nytt hotell och isolering då man trodde att Emil drabbats av magsjuka.
- Men det visade sig vara matförgiftning så jag var 100 % smittfri. Men jag valde ändå att hålla mig undan dom andra i drygt fyra dagar för att vara säker på att inte någon annan i laget skulle åka dit på nåt, fortsätter Emil som snabbt blev piggare och kunde komma igång med träningen efter tre dagar.
- Detta var inte så roligt, då jag under hösten har haft lite problem med skador och små sjukdomar som gjort hack i träningen, och gjort att jag missat delar av några läger den sista tiden. Men det är bara att gilla läget och ta det som det är. Det jag får inrikta mig på nu i början av säsongen är att träna på och få igång kroppen, avrundar Emil Jönsson. 

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...