Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
logo_icacup

Kalle Anka Cup blir ICA cup

Under 37 år har tusentals ungdomar över hela Sverige deltagit i längdtävlingen Kalle Anka Cup.
Nu tar ett av nordens ledande detaljhandelsföretag ICA Sverige AB över stafettpinnen och för traditionen vidare under namnet ICA cup.

Det är en lång tradition. Varje år sedan 1976 samlas ungdomar, i 13–14-årsåldern, för att umgås och tävla om titeln Sveriges bästa skiddistrikt. De senaste åren har cirka 300 ungdomar från 20 olika skiddistrikt samlats i februari varje år under den alltid lika uppskattade riksfinalhelgen.

Nu bärs traditionen vidare av ICA som går in som ny huvudsponsor för Skidförbundets längdungdomstävling.

– För ICA känns det självklart att bredda vår barn- och ungdomssatsning genom att gå in som huvud- och titelsponsor till ICA cup.  Vårt främsta fokus är barns hälsa och välbefinnande och ICA cup kommer vara en bra kanal för att få fler unga att röra på sig och äta rätt, säger Sofia Olsson, sponsringschef ICA Sverige AB.

Svenska Skidförbundet är naturligtvis mycket positiva över att ICA utökar sin satsning på svensk längdåkning.

– Det känns fantastiskt bra att få in en så stark partner som ICA att hjälpa oss utveckla och föra denna traditionsstarka tävling vidare, säger Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet.

Årets riksfinal i ICA cup går i Ulricehamn den 13–16 februari.

– Vi vill rikta ett stort tack till Egmont för att de har stöttat svenska längd-ungdomar under så många år och ser nu fram emot ett fördjupat samarbete kring barn- och ungdomskidåkning tillsammans med ICA, avslutar längdchef Johan Sares.

Historik
Den första Kalle Anka Cup-längdtävlingen genomfördes redan 1976. De första 20 åren genomfördes tävlingarna i Rättvik, därefter har cupen arrangerats av olika orter.

Tävlingen är indelad i två steg. Först sker en individuell kvalificering i respektive distrikt. Varje distrikt har sina egna regler för kvalificering till riksfinalen. De som kvalificerat sig representerar sedan sitt distrikt en stor riksfinal.

Riksfinalen ska inte bara vara en tävling utan även vara en positiv upplevelse för alla deltagare – åkare som ledare – och gå i spetsen för nytänkande när det gäller arrangemangsutveckling för ungdomstävlingar i övriga skid-Sverige.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...