Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sveriges kvartett på 10 kilometer klassiskt på VM i Seefeld: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson and Ebba Andersson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Sveriges kvartett på 10 kilometer klassiskt på VM i Seefeld: Ida Ingemarsdotter, Charlotte Kalla, Frida Karlsson and Ebba Andersson. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Kan Ebba utmana Johaug?

I morgon tisdag är det dags för damernas 10 kilometer klassisk stil med individuell start vid VM i Seefeld.
Ebba Andersson som missade skiathlonloppet på grund av irritation i luftvägarna är nu redo för start. Frågan är om Ebba är åkaren som kan utmana Therese Johaug. Svaret får vi i morgon eftermiddag.

Damernas 10 kilometer klassiskt med individuell start drar igång 15.00 under tisdagen.

Sverige har kvartetten Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ida Ingemarsdotter till start. Ett starkt lag där alla har kapacitet att vara topp tio.

Ser vi tillbaka på vintern så är Ebba Andersson den åkare som i första hand kan utmana om en medaljplats. Känslan är förstås att Therese Johaug är ”oslagbar” men förhoppningsvis tänker inte Ebba så själv.

Charlotte Kalla vill naturligtvis bättra sin sjätteplats från skiathlonlloppet och om formen är stigande är det inom räckhåll. Men frågan är om hon inte får nöja sig med att bli tredje svenska åkare igen. Frida Karlsson imponerade med sin femteplats på skitahlonen och tio kilometer passar troligvis än bättre för junioren Frida.

Ida Ingemarsdotter var fin elva på skiathlonen och även för Ida så är troligtvis 10 kilometer en distans som passar henne ännu bättre

Medaljkandidater bakom Johaug och tillsammans med Ebba är Ingvild Flugstad Östberg och Astrid Uhreholdt Jacobsen, Norge, Krista Pärmäkoski, Finland och förstås bronsmedaljören från skitahlonen, ryska Natalia Nepryaeva.

De svenska tjejerna går ut med följande startnummer:

28. Frida Karlsson

34. Ida Ingemarsdotter

44. Charlotte Kalla

52. Ebba Andersson

Komplett startlista finns här.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...