Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marit Björgen och Therese Johaug under Ragde Indoor Challenge förra hösten. På torsdag möts de på rullskidloppet Ragde Charge opp Tryvann. FOTO: Team Ragde Charge.

Marit Björgen och Therese Johaug under Ragde Indoor Challenge häromdagen. Therese var suverän på löpbandet men i stakmaskinen var Marit starkare. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Kan någon utmana Johaug på hemmaplan?

För andra året arrangerar Team Ragde Charge ett 10 kilometer långt rullskidlopp från Årnes i Sörkedalen till Tryvannstårnet i Oslo.
Startlistan för torsdagens race är minst sagt stark med bland annat följande åkare: Therese Johaug, Marit Björgen, Andreas Nygaard, Tord Asle Gjerdalen, Anders Aukland och Hans Christer Holund. Loppet sänds live på NRK 1.

Förra året genomfördes tävlingen med intervallstart och med ett begränsat startfält. I år gäller blir det gemensam start. Coronapandemin och trafiksäkerheten satte dock stopp för ett stort startfält, men nivån på åkarna som är med är desto mer imponerande.

Bland de startande finns den segerrikaste i vinter-OS genom tiderna, längdskidåkningens tydliga drottning, Norges två bästa kvinnliga längdskidåkare, tre Vasaloppsvinnare, fyra OS-mästare, sex världsmästare, tre totalsegrare i Visma Ski Classics, världens bäst tränade 49-åring och så vidare. Scenen är dukad för en ordentlig fest i backarna upp mot Tryvann.

Startlista finns här.

Ragde Charge opp Tryvann
Distans: 10,3 km.
Stil: Klassisk stakning.
Rullskidor: herrar: Swenor 3, damer: Swenor 2.
Start: Torsdag 23 september. Herrar17.00, damer 18.10.
På TV: Live på NRK 1.

 

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...