Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kikkan Randal VM-laddar i Vålådalen. Bland annat på Sapporo-spåret. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Kikkan Randal VM-laddar i Vålådalen. Bland annat på Sapporo-spåret. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Kikkan Randall VM-laddar i Vålådalen

Kikkan Randall har tretton världscupsegrar, ett VM-silver i individuell sprint och är regerande världsmästare i team sprint. Som uppladdning inför årets stora mål, VM i Falun, har hon valt att ligga på läger i Vålådalen.

– Inför VM kände jag att det var viktigt att förlägga mina förberedelser till en miljö där jag kunde fokusera på kvalitetsträning och återhämtning. Mina vänner i svenska landslaget rekommenderade Vålådalen. De har haft många bra läger här, de visste att Vålådalen är det perfekta stället för fokuserad och framgångsrik träning - och de hade rätt!, säger Kikkan.

– Lägret i Vålådalen har varit precis vad jag hade hoppats på som förberedelse inför VM i Falun. Boende och träningsmöjligheter är perfekta för att träna optimalt. Det är så effektivt att kunna åka skidor 100 meter från dörren. Skidspåren är varierade och erbjuder både lättare träning och utmanande backar för intervaller. Gymmet har det jag behöver för min styrketräning, maten är mycket god och välbalanserad. Och viktigast av allt - alla som jobbar här är så otroligt välkomnande och trevliga, fortsätter Kikkan.

– Att världsstjärnor även från andra länder väljer att träna i Vålådalen är så klart fantastiskt roligt, och ett kvitto på att vår satsning på längd är framgångsrik, säger Vålådalens sportchef Ulf Olofsson.

Efter en och en halv vecka i Vålådalen med formhöjande träning, väntar nu Världscuptävlingarna i Östersund den 14-15 februari för Kikkan, innan VM i Falun inleds den 19 februari.

Senaste nyheterna

Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...
Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...